James Bond: For your eyes only (regie: John Glen)

For your eyes onlyBeoordeling: 4 sterren

Met For your eyes only grijpen de mankers van James Bond weer terug op de meer traditionele Bond, na een uitstapje in de ruimte. Dat heeft positieve kanten, maar ik heb ook wel een enkele kritische noot te kraken.

De film begint met een gave openingsscène, waarin symbolisch afscheid wordt genomen van het verleden (een breuk met de traditie, zo lijkt het), maar er wordt daarmee ook direct ingezet op een ander type film. James Bond gaat wat ruigere actie aan, zo lijkt de boodschap.

De film rijgt zichzelf vervolgens aaneen van de ene spannende scène naar de volgende, maar het is helaas minder een verhaal dan een reeks scènes. Deze film kent wel weer de typische James Bond humor, zoals de koe die Bond nakijkt wanneer hij met zijn ski’s de bobsleebaan uitvliegt.

Maar er zit dus alweer(!) een skiscène in, zoals ook al in On her majesty’s secret service en een duikscène zoals in Thunderball. Toch voegen de makers er wel weer wat aan toe, zoals hier een bobsleebaan om overheen te skiën en dat maakt dat deze film net iets extra’s heeft ten opzichte van enkele vorige. Maar iets meer originaliteit zou binnen de kaders van een echte Bond mooi zijn.

Getagd , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.