James Bond: On her majesty’s secret service (regie: Peter R. Hunt)

James Bond: On her majesty's secret serviceBeoordeling: 3 sterren

On her majesty’s secret service is een veelbekritiseerde Bondfilm. George Lazenby zou geen goede vertolking van James Bond neerzetten. Met die kritiek ben ik het niet eens. Het acteerwerk van Lazenby is niet storend of of onder de maat.

Wat wel onder de maat is, is de rest van de film. Waar Thunderball inzakte door de lange onderwaterscènes, heeft On her majesty’s secret service dat door de vele en lange achtervolgingen op ski’s. Dat Lazenby en enkele andere acteurs kunnen skiën geloof ik na verloop van tijd wel.

Bovendien mis ik nog wat: de techniek. James Bond loopt (en skiet!) vriendelijk rond, maar de gadgets van Q of een raket om in de ruimte capsules te kunnen ontvoeren horen wat mij betreft echt wel bij een goede Bondfilm. Dat James boven op de berg in een soort walhalla vol gewillige vrouwen terechtkomt doet aan dit gemis niets af.

De film is te langgerekt, kent te weinig afwisseling en is daardoor echt minder dan bijvoorbeeld zijn voorganger You only live twice. Maar voldoende is hij wel.

Getagd , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.