Willy Vandersteen, Suske en Wiske: de bloedbroeder

De bloedbroederBeoordeling: 4 sterren

Ik ben nooit een echte stripfanaat geweest. Ik las wel strips vroeger: bij mijn vierwekelijkse zes boeken uit de bibliotheek ging ook altijd een strip mee, maar ik vond jeugdboeken altijd veel leuker. Van de strips vond ik Suske en Wiske altijd wel de leukste. Toen ik dus bij de bloedbank was eind december, vond ik het cadeautje Suske en Wiske: de bloedbroeder ook een erg leuke attentie van Sanquin.

Wat mij direct opviel was dat de personages in de strip wat stoerder, wat agressiever zijn geworden dan toen ik op de basisschool zat. Zo staan Lambik en Jerom op de voorkant te zwaaien met nogal grote wapens. Ook dragen alle personages een stevige leren jas en draagt ook Wiske tegenwoordig een broek.

Het verhaal is voor mijn gevoel typisch voor de reeks en wel wat toegeschreven naar de bloedbank. Het is een beetje zoals bij de gemiddelde tv-serie of soap waar de sponsor even iets te duidelijk door het beeld gewandeld komt. Maar het gegeven paard, krijgt in dit geval vier sterren.

Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.