Unfinished song (regie: Paul Andrew Williams)

Unfinished SongBeoordeling: 5 sterren

Ik ben niet zo’n jankerd als het om films gaat. Komt een vrouw bij de dokter is denk ik de laatste film geweest, waarbij de tranen vloeiden. Unfinished song is er ook één. En misschien niet toevallig gaat ook deze film over een man die zijn vrouw verliest aan kanker. 

Hoewel de film, die oorspronkelijk onder de titel Song for Marion, zou dragen, geen kasscucces is geworden, zet de sterrencast met o.a. Terence Stamp (Star Wars: Episode 1), Gemma Arterton (Quantum of Solace) en Vanessa Redgrave (Atonement) een sterk verhaal neer. Dat verhaal lijkt een combinatie van Sister Act en Hope springs en weet een lach en een traan mooi te combineren.

Diverse critici zijn gevallen over de wat ongeloofwaardig snelle karakterverandering van Arthur, maar die kritiek vind ik onterecht. Mensen zijn niet 100% logisch in hun gedrag en zeker niet op stressvolle momenten als het rondom het ziekteproces en overlijden van je echtgenote.

Een aanrader dus, die iedereen zou moeten zien.

Deel dit bericht
Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.