Hope springs (regie: David Frankel)

Beoordeling: 5 sterren

Toen Jessie en ik deze zomer in Amerika waren, werd deze film overal uitgebreid aangekondigd en Jessie wilde graag naar ‘de nieuwe Meryl Streep’. Ik was bang dat Hope Springs een eenvoudig te verteren romantische komedie zou zijn. Het briljante spel van Streep en Tommy Lee Jones maken echter dat het verhaal meer is dan een romantische komedie.

De film zou ook in een filmhuis niet misstaan, want de psychologische achtergrond, de emotionele achtbaan waarin je als kijker meegaat en de manier waarop de film gedragen wordt door de dialoog en het spel van slechts 3 acteurs maken deze film erg leuk.

Als je zin hebt in een avondje waarbij je binnen een minuut zowel ontroerd kan worden, als je de ballen uit je broek lacht, moet je Hope Springs zeker kijken. Daarbij geldt wel dat je dat waarschijnlijk thuis zult moeten doen: toen wij eind september gingen zaten er nog geen 20 mensen in de zaal, helaas.

Deel dit bericht
Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.