Jan Siebelink, Suezkade

Beoordeling: 4 sterren

Suezkade is het tweede boek dat ik lees van Siebelink, na Knielen op een bed violen. Hoewel Siebelink een getalenteerd schrijver is, ben ik zelf geen fan van Suezkade. Wanneer het verhaal  begint, duurt het zo’n 80 pagina’s tot het verhaal echt op gang gaat komen. Die traagheid gaat het hele boek door: het tempo blijft gelijk gedurende alle 384 pagina’s.

Aan het einde van het boek blijkt Siebelink een prachtig geheel te hebben geschapen: alle draden uit het boek worden uiteindelijk tot één mooie wereld samengeweven. Mooi, maar niet mijn stijl. Zeker omdat het boek op een middelbare school speelt en ik na een dag beslommeringen op mijn eigen school geen zin meer heb in het lezen over beslommeringen op een andere school.

Een aanrader, maar niet voor mij.

Getagd , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.