The jungle book (regie: Wolfgang Reitherman)

Jungle Book

Beoordeling: 4 sterren

Hoewel ik The Jungle Book en de bekendste liedjes ken, had ik de originele film nog nooit gezien. Het is een prachtig staaltje animatietechniek en laat de hoogtijdagen van Walt Disney zien. Eind jaren ’90 is het fout gegaan met  Disney en de authentieke tekenfilm. Na enkele miskleunen als Atlantis en Piratenplaneet was Brother bear weer de eerste Disney Classic waar ik enthousiast over werd. Dit is een authentiek meesterwerkje.

Niet alleen heeft de film leuke karakters en prachtige muziek, maar het vakmanschap dat deze film uitstraalt in alles is bijzonder om te zien. Het enige minpuntje aan de film is de fragmentarische  opzet van het verhaal. Soms oogt het geheel wat van de hak op de tak.

Een laatste tip als je deze film gaat kijken: pak de videoband van deze film en zet warme chocomel en voor je het weet voel je je weer even 6.

Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.