#38 – Vrijeschoolonderwijs

Deze derde en laatste aflevering van onze reeks over het vernieuwingsonderwijs gaat over het Vrijeschoolonderwijs of zoals tegenwoordig vaak genoemd het Waldorfonderwijs. Vandaag interviewen wij Jan Jaap Hubeek en Renske Kessler. Renske werkte 22 jaar lang in het vrijeschoolonderwijs, waaronder de laatste drie jaar bij Waldorf aan de Werf in Amsterdam. Dat is een inclusieve vrije school die pas enkele jaren geleden is opgericht.

Jan Jaap Hubbeek was jarenlang docent aan de lerarenopleiding in Leiden. Recent maakte hij de overstap naar de Samenwerkende Vrijescholen Zuid-Holland waar hij bestuurder is. Met al zijn ervaringen van buiten het onderwijs (waaronder als podcastmaker) kijkt hij met een frisse blik de Waldorfwereld binnen.

In het gesprek komt de podcastreeks van Jan Jaap voorbij, die te vinden op zijn website: https://janjaaphubeek.nl/category/vrijeschoolonderwijs/. Verder wordt het werk en de visie van Christof Wiegert genoemd. Je hoort hem in een andere podcast hier: https://waarden-vrijeschool.captivate.fm/episode/11-christof-wiegert. En verder kun je alles over Waldorf aan de Werf vinden op hun website: https://wadw.school/

Wytze Niezen vind je op LinkedIn (https://www.linkedin.com/in/wytzeniezen/)

Wim Pelgrim vind je op zijn eigen site (www.wimpelgrim.nl).

Wil je reageren? Ga dan naar Twitter (http://twitter.com/onderwijscast), Instagram (http://instagram.com/onderwijspodcast), Facebook (https://www.facebook.com/pictioonderwijspodcast) of LinkedIn (https://www.linkedin.com/groups/8805729/)

Wil je een aflevering sponsoren? Laat het weten via onderwijspodcast@wimpelgrim.nl.

Deel dit bericht
Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.