[anoniem], Ferguut of de ridder met het witte schild

Beoordeling: 5 sterren

Ferguut is een en boeiend verhaal voor een toenmalig, maar ook zeker voor een huidig publiek. De queeste die Ferguut opneemt blijft gedurende het verhaal spannend, ook al weet je hoe het verhaal gaat aflopen en zit er veel herhaling in het verhaal. Het is een echt, vol verhaal met af en toe rare middeleeuwse sprongen, maar veel meer een verhaal dan bijvoorbeeld Karel en Elegast. Ook in dit boek overigens veel typische zaken uit de middeleeuwse maatschappij.

De hertaling (Griffioen), de noten en het nawoord in het boek dragen aan het leesplezier van Ferguut of de ridder met het witte schild bij. Het verhaal leest plezierig, zonder dat het té modern overkomt en extra informatie wordt gegeven op momenten dat je het nodig hebt. Een echte middeleeuwse aanrader voor eenieder!

Deel dit bericht
Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.