Happy Feet Two (regie: George Miller)

Happy Feet TwoBeoordeling: 3 sterren

Het tweede deel van Happy Feet vind ik leuker dan het eerste deel en toch hetzelfde aantal sterren. Dat komt doordat het nog steeds geen film is die mij écht weet te overtuigen. Het sfeertje en het verhaal zijn niet sterk genoeg en onvergelijkbaar met animatiefilms als Finding Nemo of The Polar Expres.

Gelukkig bevat dit tweede deel een stuk minder expliciete milieuboodschap dan het eerste deel. Het is nog wel aanwezig, maar het maakt meer een integraal en impliciet deel uit van de film. In het eerste deel was de tweede helft van de film geheel geweid aan de ecologie, waardoor Happy Feet een vervelende gespletenheid kreeg.

Ook zijn de graphics in deze film weer beter dan in de vorige. Vooral wanneer computerbeelden met de beelden van echte mensen worden vermengd is de kwaliteit echt met sprongen vooruit gegaan in vijf jaar tijd. Ook de toevoeging van de krill aan de film leuk: het zijn grappige en goed vormgegeven karakters die echter weinig raakvlakken vertonen met de grote lijn van het verhaal.

Uiteindelijk is Happy Feet Two wel duidelijk een sequal, hoewel deze film het als oorspronkelijke film ook wel aardig had gedaan. Dat ligt echter vooral aan de voorganger van Happy Feet Two dan aan deze film zelf.

Deel dit bericht
Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.