The Polar express (regie: Robert Zemeckis)

Polar Express Beoordeling: 5 sterren

De kerstman bestaat niet. Of wel? Bij een twijfelende jongen doet zich een verbazingwekkende gebeurtenis voor. Laat op kerstavond ligt hij in bed in de hoop het geluid te horen van de bellen van de slee van de kerstman. Tot zijn verbazing hoort hij het brullen en het fluitje van een stoommachine. De conducteur nodigt hem aan boord van een buitengewone reis naar de Noordpool met vele andere in pyjama geklede kinderen. De reis leidt niet alleen naar de woonplaats van de kerstman, maar ook door de ziel van de jongen.

Wat een prachtige film is dit toch. The Polar express is wat animatie betreft ver vooruit: de mensen zijn (bijna) levensecht en de mate van detaillering is uitzonderlijk. Bovendien is het verhaal prachtig, ligt de (typisch Amerikaanse) moraal er niet dik bovenop. Een heerlijke film voor de koude dagen rondom Kerstmis met sneeuw buiten en een boom met lichtjes binnen. Vooral in combinatie met warme chocolademelk en slagroom een aanrader!

Deel dit bericht
Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.