Nachtrit (regie: Dana Nechushtan)

NachtritBeoordeling: 4 sterren

Nachtrit gaat over de jonge taxichauffeur Dennis (Frank Lammers). Wanneer hij in de hoop zijn droom te verwezenlijken, zichzelf tot zijn nek toe in de schulden steekt, raakt hij niet alleen verstrikt in een crimineel netwerk maar verliest hij ook alles wat hem lief is. Er ontvlamt in hem een allesoverheersend wraakgevoel. Oorlog in de straten van Amsterdam.*

Hoewel het verhaal van Nachtrit wat voorspelbaar en niet supersterk is, was het wel een ontzettend spannende film om naar te kijken. Het geeft de angst die er heerste in de taxiwereld van Amsterdam goed weer en laat mooi zien wat er gebeurde bij het invoeren van de nieuwe taxiwet. Destijds heb ik daar wel iets van meegekregen, maar ik heb nooit begrepen hoe heftig het eraan toe is gegaan. Dana Nechushtan heeft het verhaal mooi gefilmd en haar locatiekeuze en manier van filmen dragen zeker bij aan de kracht van de film, evenals het goede acteerwerk van o.a. Frank Lammers.

Niet supersterk verhaal, maar spannend, mooi gefilmd, geeft angst en werkwijze in taxiwereld goed aan. Goede NL film

*Moviemeter.nl

Deel dit bericht
Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.