You’ve got mail (regie: Nora Ephron)

You've Got Mail Beoordeling: 5 sterren

Kathleen Kelly (Meg Ryan) en Joe Fox (Tom Hanks) bezitten beiden een boekhandel in New York. Kathleen heeft een klein en gezellig kinderboekwinkeltje, ‘The Shop around the Corner’ dat veertig jaar geleden door haar moeder werd opgezet. Joe bezit echter een van de grootste boekenwinkelketens in Manhattan, ‘Fox Books’, waarmee hij, door zijn gigantische kortingen, elke concurrent in de buurt uit de markt prijst. Joe en Kathleen kunnen elkaar in het dagelijkse leven dan ook niet luchten of zien. De vrijetijdsbesteding van beiden is o.a. het chatten op internet. Zowel Kathleen als Joe denken hier hun grote liefde te hebben gevonden. Kathleen is helemaal weg van ‘NY152’ en Joe is helemaal onder de indruk van ‘shopgirl’. Ze bespreken alles met elkaar behalve wie ze werkelijk zijn.*

Vijf sterren? Vijf sterren voor deze film? Jazeker. You’ve got mail is de schattigste film die ik ken. De sfeer die wordt neergezet is prachtig (en pas perfect bij deze periode waarin de nazomer écht voorbij is en de herfst begint), het verhaal zit goed in elkaar en de acteurs zijn goed. Bovendien is het de perfecte film voor een avondje op de bank met je geliefde. Als je op zoek bent naar een romantische komedie is dit dé film die je moet kijken.

*Naar: Bol.com

Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.