Flashdance (regie: Adrian Lyne)

Flashdance Beoordeling: 3 sterren

De succesvolle muziekfilm Flashdance vertelt het inspirerende verhaal van Alex Owens (Jennifer Beals), een mooie en vastberaden 18-jarige jonge vrouw die overdag de kost verdient als lasser en ’s nachts als danser in een plaatselijke bar werkt. In de film volgen we Alex’ strijd om onafhankelijkheid, haar zoektocht naar liefde en de verwezenlijking van haar droom te mogen dansen in het Pittsburgh Conservatory of Dance.*

Hoewel de meeste dansfilms te veel over dans en te weinig over een verhaal gaan, is dat bij deze film veel minder het geval. Het verhaal is nogal doorsnee, maar weet ook een niet-dansfan te boeien. Bovendien is de muziek wereldberoemd geworden en is het leuk de nummers die ik al regelmatig op de radio heb gehoord ook eens in hun oorspronkelijke context te horen. Wel is het zo dat het verhaal te dun is om echt te overtuigen. Bovendien stoort de typische jaren-’80-manier van op een fragmentarische manier monteren mij nogal. Een leuke film om mee weg te zakken op de bank met een hapje en een drankje.

*Naar: Bol.com

Deel dit bericht
Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.