Turning red (regie: Domee Shi)

Beoordeling: 3 sterren

Een Disney-film met een controverse. Want oh jee, er wordt gehint op ongesteldheid in een Disneyfilm. Voor ons gezin geen problematisch onderdeel van deze film. Het is een aardige, typische Disney-animatie: grappig, kleurrijk en een mooi gelaagd verhaal. Bovendien laat de Aziatische context van deze film mooi de verschuiving zien van de Amerikaanse hegemonie in de Westerse bioscopen naar het oosten. Een leuke film, maar uiteindelijk een middenmoter voor mij. Het verhaal is iets te lang gerekt en de grapjes wat te kinderachtig voor een volwassen publiek.

Deel dit bericht
Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.