#7 – Formatief evalueren met Gerdineke van Silfhout en Jeroen Bakker

In deze aflevering interviewen Wytze Niezen en Wim Pelgrim Gerdineke van Silfhout, toetsdeskundige van SLO (Stichting Leerplanontwikkeling) en Jeroen Bakker, directeur van Paragin, een softwaremaker van onder andere toetssoftware. Gesproken wordt over het formatief evalueren: wat is het? En hoe breng je dat in praktijk? En in hoeverre is formatief evalueren iets nieuws? Of doen we dit stiekem al heel veel in het onderwijs?

Gerdineke van Silfhout is leerplanontwikkelaar bij de afdeling voortgezet onderwijs. Als projectleider van een aantal projecten rondom toetsing houdt zij zich bezig met zowel toetsing in dienst van leren en ontwikkeling als de kwaliteit en kwaliteitsborging van afsluitende toetsing, zowel in primair als voortgezet onderwijs. Daarnaast werkt Gerdineke als taalexpert aan projecten rondom taal,vooral in het voortgezet onderwijs. (www.slo.nl)

Jeroen Bakker is directeur van Paragin (www.paragin.nl), ontwikkelt internetsoftware gericht op competentie-, kennis- en talentontwikkeling voor grote en kleine organisaties in onderwijs en bedrijfsleven.Slimme oplossingen, die gebruiksvriendelijk, efficiënt en aantrekkelijk vormgegeven zijn en die in binnen- en buitenland kunnen worden ingezet. Bekende programma’s zijn http://www.remindotoets.nl en http://www.mijnportfolio.nl.

Tijdens het gesprek zijn vele studies, boeken en artikelen voorbij gekomen. Een opsomming met links naar deze bronnen:

Wytze Niezen vind je op LinkedIn (https://www.linkedin.com/in/wytzeniezen/)

Wim Pelgrim vind je op zijn eigen site (www.wimpelgrim.nl).

Wil je reageren? Ga dan naar Twitter (http://twitter.com/onderwijscast), Instagram (http://instagram.com/onderwijspodcast), Facebook (https://www.facebook.com/groups/2199997356720348/) of LinkedIn (https://www.linkedin.com/groups/8805729/)

Deze podcast wordt mogelijk gemaakt door http://www.pictio.nl

Deel dit bericht
Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.