Anne Frank, Het Achterhuis

Beoordeling: 5 sterren

Het Achterhuis heb ik inmiddels vier keer gelezen: toen ik 10 jaar was en met mijn ouders het Achterhuis bezocht, toen ik 16 was voor mijn boekenlijst, toen ik 20 was voor mijn leeslijst bij jeugdliteratuur en nu, ruim 12 jaar later weer eens. En het blijft een prachtig boek: ik vind het nog herkenbaarder wat Anne Frank schrijft dan toen ik zelf puberde. Haar stijl is mooi en de snelkookpan waar deze mensen in zaten is interessant. Een bijzonder boek van een bijzonder schrijfster.

Bovendien inspireerde Anne Frank mij om ook een mooie zinnenboek bij te houden en ik wil eigenlijk binnenkort weer eens naar Amsterdam. En binnenkort een recensie over de nieuwste BBC-verfilming op mijn site.

 

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.