Remco Campert, De familie Kneupma

Beoordeling: 4 sterren

De verhaaltjes over de familie Kneupma zijn grappig, erg melig, maar toch grappig. Het boekje kent eigenlijk twee problemen. Zoals ook bij bundels columns kan overdaad schaden als je er te veel achter elkaar leest. Daarnaast zijn het eigenlijk té flauwe verhaaltjes om tot de hogere literatuur te kunnen behoren. Toch toont hier zich het talent van Remco Campert. Hij maakt het tot een leuk boek in plaats van een flauw derderangsboek.

Getagd , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Één reactie op Remco Campert, De familie Kneupma

  1. Nic Adema zeggen:

    Ik vind deze columns ver beneden het niveau voor Campert, Hij maakt te gemakkelijk gebruik van de lelijkste vooroordelen van stedelingen t.a.v boeren en dorpelingen. Niet alleen de Randstad is vertegenwoordigd in de Kamer, maar ook het Randland. Stel dat iemand in 2022 een vergelijkbare column zou schrijven over een islamitisch kamerlid en dat hij/zij daarbij op de zelfde manier een dorp in Marokko of een stadswijk in Den Haag ten tonele zou voeren en daar vergelijkbare vooroordelen of stereotypen bij zou noemen. Hoe zouden we dat vandaag de dag beoordelen?
    Wat vindt iedereen dat geleuter over de familie Kneupma toch leuk! Als het gaat over het gebied buiten de Randstad is politieke correctheid kennelijk niet nodig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.