Column – Samen naar het partijcongres!

Sinds ik in 2003 lid werd van D66, heb ik bijna alle partijcongressen bezocht. De enkele die ik gemist heb, kan ik concreet benoemen. Rotterdam 2012 kan ik mij vooral herinneren: dat was het congres op de dag dat het Catshuis-overleg klapte. Wat baalde ik dat ik er niet bij was in Rotterdam, maar het was voor een goed doel: ik kreeg de openingsdans voor mijn huwelijk aangeleerd in onze keuken. Tussen de rumbapassen door keek ik veel op Twitter om er toch nog wat van mee te krijgen.

Maar ik herinner me ook nog goed mijn eerste congres: ik was net 19, een maand of drie lid, toen in mei het congres in Rotterdam gehouden werd. Voor het eerst ging ik naar een congres, voor het eerst alleen naar Rotterdam en ik voelde me al snel deel van het geheel dat D66 heet. En dat is het gevoel dat ik vanaf het begin af aan heb gehad bij partijcongressen: daar wil je bij zijn. Daar komt jouw vereniging, jouw club samen; daar ontmoet je bekenden en gelijkgestemden; daar geniet je én leer je van elkaar.

Maar een congres blijft toch ook een ledenvergadering, waar organisatorische zaken en de beïnvloeding van de Tweede Kamerfractie via moties veel tijd vergt. Waar vergadertijgers de microfoons bewonen. Het zoeken van een balans tussen interessante inhoudelijke onderdelen, gedegen besluitvorming en amusement en ontmoeting blijft een zoektocht die al zeker mijn bijna 13 jaren lidmaatschap en nog veel langer duurt.

31 oktober is het weer zo ver: in Amsterdam, in de Beurs van Berlage congresseert D66. Het belooft een mooi programma te worden met de resolutie De familie van nu, discussie over o.a. TTIP en Alexander de Croo, vice-premier en minister van België speecht. Het leukste is samen naar een congres te gaan? Wilt u mee, reis dan met ons mee per trein. Via voorzitter apenstaartje d66shertogenbosch.nl kunt u zich aanmelden.

Deel dit bericht
Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Één reactie op Column – Samen naar het partijcongres!

  1. Pieter Lanser zeggen:

    je zult me er vinden, als je goed zoekt -:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.