Waterworld (regie: Kevin Costner & Kevin Reynolds)

Beoordeling: 4 sterren

Waterworld is in één woord: jeugdsentiment! Verjaardagsfeestjes in de brugklas of tweede klas, dan keek je Waterworld. Maar de film is meer dan dat. Er wordt een dystopische toekomst neergezet in een oorspronkelijke omgeving. De zoektocht naar het paradijs, de strijd tussen goed en kwaad en de opbloeiende liefde; het zijn allemaal cliché-elementen en ook de structuur van de film is niet echt origineel. Toch weet de film te boeien en is de vormgeving prachtig. Hoewel Costner met zijn dystopieën uit de jaren negentig (naast Waterworld ook Postmen) bij recensenten geen handen op elkaar krijgt, weet hij mij te boeien.

Getagd , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.