Kader Abdolah, De boodschapper

Beoordeling: 4 sterren

Nadat ik jaren geleden de Koran las, was ik erg benieuwd naar deze uitgave van Karel Abdolah. De Koran vond ik namelijk behoorlijk lastig te volgen. De boodschapper is veel toegankelijker. In die opzet is Abdolah dan ook goed geslaagd. Je krijgt een mooi beeld van het leven van Mohammed, al is het de vraag waar feit ophoudt en fictie begint. Abdolah geeft dat ook aan in het begin van zijn boek: je moet dit boek als een literair boek lezen.

Naast de zeer interessante inhoud, is De boodschapper ook een mooi boek om te lezen. Abdolah schrijft toegankelijk, maar met een sierlijkheid die we van hem gewend zijn. Ik ben dan ook erg benieuwd naar zijn koranbewerking die in dezelfde box als De boodschapper verscheen.

Getagd , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.