Star Trek: First contact (regie: Jonathan Frakes)

Beoordeling: 5 sterren

First contact blijft de allerbeste Star Trek-film. De ingrediënten zijn dan ook bijzonder goed gekozen: de Borg vormen de interessantste soort in het Star Trek-universum, het tijdreizen is zeer functioneel ingezet, de film roept enkele filosofische vraagstukken op en de wat duistere sfeer maakt de film er eentje om bij op het puntje van je stoel te blijven zitten.

Met dat duisterder sfeertje en die filosofische lading doet de film aan als een voorbode van The MatrixTijdreizen is al eerder gedaan in Star Trek, maar in deze film is het tijdreizen functioneel en veel beter uitgewerkt dan in The voyage home.

Het verhaal zit complex in elkaar met meerdere lijnen die elkaar allemaal raken. Binnen de film zijn deze goed uitgewerkt, maar voor de fervente Star Trek-kijker zitten er ook mooie lijnen vanuit de televisieserie. Een prachtige film die je kunt blijven kijken!

Getagd , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.