The nightmare before christmas (regie: Henry Selick)

The nightmare before christmasBeoordeling: 4 sterren

Niet voor niets staat The night before christmas in de top-50 beste kerstfilms op IMDB. Het is een erg mooie film op meerdere fronten: een bijzonder sprookjesachtig verhaal, prachtige omgevingen, zeer mooi toegepaste stop-motiontechniek, aansprekende muziek en interessante karakters.

Toch is de film wat traagjes bij vlagen en zakt de spanning wat in. Zeker wanneer het de voorbereidingen vlak voor kerst betreft. Ook het overduidelijke Tim Burton-sausje over de film, dat we in Charlie and the chocolate factory ook zagen. Een mooie film om kerstavond mee door te brengen!

Deel dit bericht
Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.