Peter Buwalda, Bonita Avenue

Beoordeling: 5 sterren

Bonita Avenue is een prachtig boek. Een boek waarvoor je de tijd moet nemen, dat je in kleine hapjes tot je moet nemen, maar waarvan je zeker zult genieten.

Het verhaal is bij vlagen absurd, pijnlijk en rauw, maar kent ook prachtige sfeerbeschrijvingen en schetst de gebeurtenissen rondom de vuurwerkramp in Enschede op zeer treffende wijze. Het feit dat ik deze ramp van dichtbij heb meegemaakt, maakt dit boek extra bijzonder.

Op 13 mei 2000 kwamen diverse familieleden gedurende meerdere dagen bij ons thuis logeren, omdat zij hun huis moesten verlaten nadat SE Fireworks was geëxplodeerd. De sfeer in Enschede was gespannen, de onzekerheid groot en de verwoesting indrukwekkend. Het is knap dat Peter Buwalda dat gevoel in zijn boek weet te verwerken. Bovendien koppelt hij de letterlijke verwoesting aan een verhaal dat van de verwoesting aan elkaar hangt.

Een extra lading aan het boek wordt gegeven door het feit dat ik de genoemde straten, pleinen en de campus van de TU ken uit mijn jeugd. Het was een bijzondere leeservaring die zeker vijf sterren verdient.

Deel dit bericht
Getagd , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.