Hairspray (regie: Adam Shankman)

Beoordeling: 4 sterren

Ik ben geen musicalfan. Bewijs? Mama Mia! en Evita. Maar Hairspray vind ik leuk. Dat heeft met een aantal zaken te maken. Ten eerste het muziekgenre dat me erg aanspreekt en de zeer aanstekelijke liedjes. Daarnaast is de film zo cartoonesk, dat de liedjes het verhaal minder zwaar doorbreken. Het voelt meer als een geheel, waardoor het zingen me minder ergert. 

En last but not least de fantastische cast. John Travolta zet een van zijn beste rollen neer als moeder Turnblad, het danswerk van Nikki Blonsky is erg goed,  Queen Latifah zou vaker zó moeten zingen, Michelle Pfeiffer speelt een zeer overtuigende bitch enzovoorts enzovoorts.

Een film die je niet wekelijks moet kijken, maar op een druilerige zaterdagavond of zondagmiddag, zo eens in het jaar word je er wel heel erg vrolijk van!

Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.