Biutiful (regie: Alejandro González Iñárritu)

BiutifilBeoordeling: 1 ster

Nadat we op Pinterest een pin zagen van Biutiful, hebben we deze film gezien. Maar… na een klein halfuur ook weer afgezet. En dat terwijl we dachten met Javier Bardem een goed acteur in huis te hebben.

Een goede acteur moet echter wel zijn werk doen binnen de kaders van een goed verhaal en dat ontbreekt volledig in deze film. Er is geen touw vast te knopen en wat er gebeurt, het geheel is traag en onsamenhangend en ook de manier van filmen (los uit de hand) is vermoeiend om naar te kijken.

Het lijkt er wel op alsof Spaanstalige films altijd vreemde films zijn. Mijn eerste Spaanstalige filmervaring was Y tu mamá también, tijdens mijn introductie bij de Radboud Universiteit. Vast een erg goede film, maar aan mij niet besteed en dat is met Spaanse films gebleven, tot Biutiful aan toe. Op Metacritic omschreef iemand deze laatste op een prachtige manier: If you want to feel depressed without a real purpose, try this movie. 

Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.