James Bond: The world is not enough (regie: Michael Apted)

Beoordeling: 4 sterren

Hoewel ik altijd het gevoel had dat de Bonds richting de millenniumwisseling minder goed werden blijkt dat vooral pas na 2000 het geval te zijn. The world is not enough bevat nog steeds wel veel ruige actie en iedere crimineel bewaart blijkbaar zijn zwaarexplosieve stoffen buiten, zodat James Bond ze gemakkelijk kan opblazen, maar het is wel een goede, leuke 007.

Naast het goede verhaal en de prachtige locaties, bevat deze film alles wat een goede Bond nodig heeft: een interessante crimineel, slimme gadgets, een achtervolging (en ja, weer een skiscène), twee interessante vrouwelijke bijrollen, mooie locaties en humor. Die laatste wordt vooral ingebracht door John Cleese, die de rol van Q over gaat nemen nadat Desmond Llewelyn deze vanaf From Russia with love heeft gespeeld.

Een leuke James Bond-film, maar ik merk wel dat ik toch eerder de oudere Bonds uit de kast zou herpakken dan deze.

Getagd , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.