Robert Vuijsje, Alleen maar nette mensen

Alleen maar nette mensen

Beoordeling: 3 sterren

Ontzettend veel leerlingen lazen dit jaar Alleen maar nette mensen en uiteraard moet je als docent dan ook zo’n boek lezen. Het boek kende ik uiteraard uit de media, maar sprak me niet heel erg aan op basis van de berichten. En ook na het lezen van het boek ben ik niet zo enthousiast.

Na een leuke, felle start, zakt het verhaal behoorlijk in. Vuijsje herhaalt zich en op een gegeven moment zijn de confrontaties tussen Oud-Zuid en de Bijlmer wel duidelijk. De vraag die bij mijn blijft hangen is dan ook of dit verhaal gericht is op het effect en succes in de media of op meer.

Als Vuijsje de vakantie naar de VS, die een beetje aandoet als noodgreep om zijn werk af te kunnen ronden, eerder had geplaatst, was het tempo constanter geweest en had het boek meer kracht gehad. Maar al met al blijft dit op zich wel vermakelijke verhaal geen wereldschokkende literatuur met een blijvende invloed. In die zin lijkt het op een boek als Komt een vrouw bij de dokter.

Deel dit bericht
Getagd , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.