Jagten (The hunt) (regie: Thomas Vinterberg)

Beoordeling: 5 sterren

Wat een prachtige film! Wat een topper! Hoe een verhaal je bij de keel kan grijpen, laat Jagten zien. De film begint met een misinterpretatie die uiteindelijk volledig out of control raakt en het leven van de hoofdpersoon volledig verwoest. Je kijkt toe, kan als kijker niets doen, maar maakt je op de bank of in de bioscoopstoel ongelooflijk kwaad.

Dat kan Jagten alleen maar doen omdat alles in deze film perfect op zijn plek valt: een prachtige omgeving, mooie belichting en bijzonder kleurgebruik, een briljante cast (vooral Mads Mikkelsen en de kleine maar zeer talentvolle Annika Wedderkopp maken grote indruk), een goed verhaal dat ook tot nadenken zet.

De belangrijkste vragen die je als kijker bijblijven zijn de vraag hoe een massahysterie toch kan ontstaan? Waarom daar geen rem meer op te zetten is? En zijn kinderen intrinsiek goed of kennen ook kleuters al zaken als wraak?

Een film die je goed meerdere keren kunt zien. Geweldig!

 

Getagd , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.