Alles is familie (regie: Joram Lürsen)

Alles is familie

Beoordeling: 1 ster

In geen tijden heb ik een film gezien die ik vanuit de grond van mijn hart met één ster ga beoordelen. Hercules van een tijdje geleden telt niet mee, die is als B-film in de markt gezet, dus daar verwacht je ook niet al te veel van. Alles is familie suggereert een relatie met Alles is liefde en die film vond ik erg leuk. Het contrast kan echter niet groter zijn.

Allereerst heeft Alles is familie nauwelijks een verhaal. De typen worden neergezet, dat waar ze mee worstelen is in enkele minuten duidelijk en vervolgens moet je nog twee uur wachten tot ze daar zijn gekomen waarvan je bijna direct weet wat hun eindpunt wordt. De goede afloop vertragen, een techniek die in veel kinderboeken en triviale literatuur wordt gebruikt, is hier tot op het uiterste gerekt, maar wat mij ver over de uiterste rekbaarheid heen.

Om dat niet-verhaal te vertolken is half afgewerkt soapland uit de kast getrokken, afgewisseld met een enkel rolletje voor enkele BN’ers. Kees van Kooten (de papa van de schrijfster) geeft in de hele film nog de beste en lachwekkendste presentatie weg. Thijs Römer kan niets anders dan hij in Cloaca ook al deed, kan die jongen nog wat anders? Carice van Houten, die toch in Game of thrones en Valkyrie heeft gestaan, speelt alsof ze in het dorpshuis de plaatstelijke toneelvereniging vertegenwoordigt, om je kapot te schamen! En Martine Bijl die de laatste 9 jaar alleen nog maar Hak-reclames deed, is ook meer vanwege haar naam dan haar briljante bijdrage aan deze film in de cast opgenomen.

Kim van Kooten kan echt wel wat: Phileine zegt sorry was een leuke film, Alles is liefde was  goed en in Zusje zette ze een bijzondere rol neer. Maar dit is echt helemaal niets. Alles ontbreekt: verhaal, acteertalent en het ontbreken van een sfeertje en de stereotype locaties (een grote villa, die zo uit 10 andere Nederlandse films geplukt lijkt) en muziek (op het niveau: de danspasjes op de dansvloer beelden te tekst uit): lachwekkend. Ik ben blij dat we deze film thuis op de bank en niet in de bioscoop bekeken hebben.

Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.