The prince of tides (regie: Barbara Streisand)

The prince of tides

Beoordeling: 3 sterren

Het psychologische drama is echt niet mijn genre en The prince of tides is dus ook echt niet mijn soort film. Wanneer het psychologisch afpellen van personages je namelijk niet zo kan boeien, blijft er in de film maar een dun verhaaltje over dat zelfs behoorlijk voorspelbaar is. IMDB kan het af in één zinnetje, dat zegt op zich wel wat.

Maar binnen zijn genre is het wel een erg goede film. Dat heeft vooral te maken met de briljante acteurs die in deze film de hoofdrollen vertolken. Zowel Barbara Streisand als Nick Nolte zetten een echt karakter neer dat soms door grootse gebaren, maar nog veel vaker in heel kleine mimiek en uitdrukkingen vorm krijgt.

De film wordt bovendien in een evenwichtig tempo opgebouwd, mij is het wat te traag, maar de personages ontvouwen zich logisch en maken geen onverwachte sprongen door in hun ontwikkeling. Een goede film, maar omdat ik na drie kwartier toch op mijn horloge begon te kijken geen topper voor mij.

Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.