Het einde van… of juist het begin

Onlangs kwam ik het artikel De social newsroom van Jeroen Wils tegen. Ik vond het een erg interessant bericht, aangezien het online campagneteam van D66 steeds meer langs deze lijnen lijkt te gaan werken. Hij spreekt telkens echter over het einde van… hoewel de toon van zijn bericht de formulering het begin van… eerder zou verdienen.

De overgang van zender –> medium –> ontvanger naar een uitgebreid netwerk waarin deze drie actoren door elkaar heenlopen en elkaars rollen overnemen is al jaren gaande. Deze trend lijkt zich dus nog verder door te zetten en biedt mooie kansen.

Nog lang niet iedereen ziet deze overgang gebeuren. In het onderwijs wordt nog op een heel andere wijze met media en de technische mogelijkheden daaromheen omgegaan. Op veel scholen is de telefoon in de klas een absoluut taboe. Niet vanuit onderwijskundig perspectief, maar bezien vanuit klassenmanagement.

Maar vergelijk deze overgang met die van de ganzenveer naar de boekdrukkunst. Lang niet iedereen omarmt zo’n techniek vanaf dag 1, maar de wereld is sindsdien wel anders geworden en inmiddels is er niemand die voor zijn dagelijkse communicatie niet van het gedrukte woord gebruikmaakt.

Op naar een spannende toekomst dus. Over vijf jaar maar eens kijken wat hiervan geworden is.

Deel dit bericht
Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.