James Bond: Goldfinger (regie: Guy Hamilton)

James Bond: GoldfingerBeoordeling: 4 sterren

Hoewel de sfeer in deze James Bondfilm goed is en ook het verhaal en de film zelfs spannend genoemd mag worden, grijpt hij me niet zoals You only live twice of Skyfall. En dat is toch gek als je bedenkt dat Goldfinger gezien wordt als een van de bekendste Bondfilms.

Mijn lichte teleurstelling wordt volgens mij vooral veroorzaakt door die iconische status van Goldfinger. Je hebt zulke hoge verwachtingen dat die na ruim 40 jaar niet meer ingelost kunnen worden. Daarnaast komt het feit dat de film diverse inzakmomentjes kent. Je aandacht verslapt en het duurt vaak net te lang voor je weer het verhaal mee in wordt gesleept.

Wel is het leuk te zien dat bij deze derde film het budget en de mogelijkheden voor de filmmakers groeiden. Voor het eerst worden grootse scènes met vele figuranten gebruikt, zoals rond Fort Knox. Je ziet de groei die de reeks in deze eerste jaren doormaakte en dat is maakt een dvd-collectie zo leuk.

Getagd , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.