Simon Vestdijk, Sint Sebastiaan

Sint SebastiaanBeoordeling: 4 sterren

Op de middelbare school las ik Terug tot Ina Daman en dat boek sprak mij toen enorm aan. Vestdijk schreef diverse boeken over Anton Wachter en het boek dat ik vandaag bespreek, Sint Sebastiaan, is de eerste uit de reeks. Het is een mooi boek, maar ook een traag boek.

Vestdijk beschrijft de gevoelens van Anton Wachter heel mooi en echt van binnenuit. De gevoelens van Anton zijn echter voor veel mannelijke lezers ook zeer herkenbaar. Anton is een wat schuchtere jongen en de manier van denken en zijn angsten en wensen liggen prachtig op één golflengte met de mijne.

Vestdijk neemt echter wel zijn tijd om Anton te schetsen. Op blz. 138 in mijn boek zegt Anton zelf op een gegeven moment dat ook de ‘vervelling verveelt’ en dat ervaar je wel een beetje als je Sint Sebastiaan leest. Anton Wachter is echter zo’n intrigerende jongen en Vestdijk zo’n geweldig goede schrijver dat je door wilt lezen en graag het volgende boek pakt.

Getagd , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.