C. Buddingh, Bericht aan de reizigers (boekenweekgeschenk 1975)

Bericht aan de reizigers

Beoordeling: 3 sterren

In mijn reeks boekenweekgeschenken is dit er één die mij wat minder aanspreekt. Het is een aardige verzamelbundel, waarin C. Buddingh van diverse grote schrijvers gedichten, verhalen en romanfragmenten bij elkaar heeft gezet met als thema ‘reizen’. Het is een leuke doorsnede van wat in 1975 als grote schrijvers werden gezien en opvallend genoeg zijn er nog maar weinig namen echt vergeten.

Aan de andere kant is Bericht aan de reizigers geen topper. De verhalen en gedichten zijn aardig tot goed, maar je vliegt de fragmenten alweer uit voor je er goed en wel in zit. Helaas, niet mijn ding, maar binnen zijn genre wel goed.

Getagd , , , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

2 reacties op C. Buddingh, Bericht aan de reizigers (boekenweekgeschenk 1975)

  1. Sophie Molema zeggen:

    Hallo Wim,
    kwam via facebook op je website terecht met verwijzing naar boeken die je hebt gelezen. Ik keek vanmorgen naar het TVprogramma “Boeken”van de vpro, waar het boek van geoloog Peter Westbroek, “De ontwikkeling van de aarde” het onderwerp van gesprek was. Mening van de auteur: als we open staan voor verbondenheid, dan is de aarde nog te redden. Lijkt me een boeiend boek. Ga het vast lezen. Zag dat je je de laatste tijd hebt verdiept in de bijbel. Ben als protestant een regelmatig bijbellezer en zit nu in de brieven van Paulus. Je opmerkingen hierover herken ik wel. Boeiend om in ‘oude’ boeken als de bijbel te zoeken naar het verschil in opvattingen die tijdgebonden zijn (bij Paulus o.a. de plaats van de vrouw) en waarden die ook nu nog van belang kunnen zijn. In die zin ook boeiend om het boek van Westbroek te lezen.
    Hartelijke groet,
    Sophie Molema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.