Die Fälscher (regie: Stefan Ruzowitzky)

Die Fälscher

Beoordeling: 4 sterren

Als je met school naar Berlijn gaat, zie je al snel diverse Duitstalige films die met de Tweede Wereldoorlog te maken hebben. De eerste die ik hier bespreek is Die Fälscher. Hoewel het een goede film is, die ook zeker de gewonnen Oscar meer dan waard is, is het naar mijn mening niet echt een speelfilm. Het is meer een gedramatiseerde documentaire.

Het gegeven is bijzonder genoeg om een film over te maken: de nazi’s gebruiken kunstenaars in concentratiekampen om bankbiljetten  na te maken van de landen waarmee ze in oorlog zijn. De hoofdrolspeler (Karl Markovics) speelt zijn rol ook erg goed, vooral op de momenten waarop hij geen tekst heeft. Dat brengt wel enige spanning in de film, maar echt spannend wil het verhaal helaas niet worden. Wel goed, niet spannend, 4 sterren.

Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.