Carry Slee, Moederkruid

Beoordeling: 5 sterren

Over Carry Slees kinderboeken ben ik nog nooit enthousiast geweest. Over Moederkruid ben ik echter wel enthousiast. Hoewel de opzet van dit boek niet bijster origineel is (zie bijvoorbeeld Kinderjaren van Jona Oberski of de film The boy in the striped pyjama’s) met een kind dat vanuit zijn perspectief onbegrijpelijk volwassenengedrag beschrijft, dat de lezer of kijker wel kan plaatsen, doet Carry Slee dat overtuigend in dit boek. Het is haar eerste boek voor volwassenen, maar haar schrijfstijl blijft behoorlijk eenvoudig. De thematiek is echter volwassen en waar ze bij haar kinderboeken echt ‘door de knieën gaat’ en voor de kinderen schrijft, doet ze dat in Moederkruid niet.

Het boek is boeiend, leest snel en voor het eerst durf ik te beweren dat Carry Slee een goed schrijfster is. Het ziekteproces van de moeder in dit boek wordt prachtig beschreven en de titel Moederkruid, die mij eerst aan een variatie op onkruid deed denken, zo’n hekel had ik aan de moeder in het boek, blijkt mooi gekozen. Verpulverd gedroogd moederkruid schijnt namelijk te helpen tegen droefheid, hysterie en melancholie. De moeder had dit kruid dan ook goed kunnen gebruiken, want haar gedrag staat je vanaf bladzijde 1 tegen, maar het blijft wel boeien. Een mooi boek!

Getagd , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.