Kick Ass (regie: Matthew Vaughn)

Kick AssBeoordeling: 4 sterren

Van een collega kreeg ik half april de film Kick Ass in handen gedrukt met de opmerking dat ik hier wel blij van zou worden. Ik heb vroeger veel strips gelezen en tekenfilms gezien, ook met actiehelden, dus ik was wel benieuwd. Ook was ik erg benieuwd wat Jessie van de film zou vinden, aangezien ‘superhelden’ minder in haar straatje passen.

We kwamen allebei niet bedrogen uit. Hoewel ik weinig actiefilms echt kan waarderen, is dit een leuke, humoristische actiefilm. Niet alleen is het verhaal geloofwaardig, ondanks dat het realisme van de film te betwijfelen valt. Bovendien zit het verhaal goed in elkaar en duurt het even voor je de verschillende personages en verhaallijnen doorkrijgt.

De humor van de film zit hem naast enkele grappige scènes ook in de intertekstuele tekstgrapjes, de stripachtige wijze van filmen vol overdreven special effects en overdreven vechtscènes. Enige zelfspot kan de film echter ook niet ontzegd worden: zowel de stripheld als de actiefilm krijgen her en der een vriendelijke steek onder water.

Hoewel de film voor meisjes ook leuk is, is het wel een typische jongensfilm en menige (puber)jongen zal zich kunnen inleven in de hoofdpersoon van de film. Dit soort tips mag ik wel vaker van collega’s in handen krijgen, dan zal ik diezelfde collega’s De joodse messias niet meer aanraden als dat niet in hún straatje blijkt te passen.

Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.