Tessa de Loo, Isabelle

IsabelleBeoordeling: 3 sterren

Isabelle van Tessa de Loo is een boek dat regelmatig op boekenlijsten van eindexamenleerlingen verschijnt. Het is, net als bijvoorbeeld Oeroeg of Gala, niet zo dik en kent een spannend verhaal. Die populariteit die snap ik dus wel.

Aan de andere snap ik ook heel goed waarom het boek bij de indeling van Theo Witte niveau 2 krijg toebedeeld. Tessa de Loo is een schrijfster die personages als vehikels gebruikt om een bepaald probleem ter sprake te brengen. Dat was bij De tweeling al het geval, waar de botsing tussen de zussen Anna en Lotte model staan voor de botsing tussen Nederland en Duitsland in en na de Tweede Wereldoorlog en zo ook bij Het rookoffer.

In Isabelle zijn de discussies over schoonheid tussen Isabelle en Jeanne interessant en klaarblijkelijk de kern van het boek. De ‘briljante’ ontsnapping van Isabelle en toevallige ontdekking door Bernard van de dader zijn de ballast die daaromheen hangen.

Getagd , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.