Made of honour (regie: Paul Weiland)

Made of honourBeoordeling: 1 ster

In de kerstvakantie (ja, er zit wat vertraging in het kijken en plaatsen) is het blijkbaar het moment voor het kijken van romantische komedies. Na Friends with benefits en Rumor has it is dit de derde film in dit genre die ik in ruim een week zag. En het niveau neemt langzaam af, gedurende de week. Made of honour is voor vrouwen misschien wel leuk (McDreamy speelt de hoofdrol…) maar ik vond het echt helemaal niets!

Het verhaal is slap, voorspelbaar (zeker na het lezen van de dvd-hoes) en voldoet bijna helemaal aan de standaardopbouw die ook beschreven wordt in het tweedeklasboek van onze methode Nederlands Op nieuw niveau: beginsituatie –ontstaan van het probleem – verslechtering van de situatie – dieptepunt – verbetering – ontknoping. Vlak voor de ontknoping hebben de makers een extra verslechtering ingebouwd. Spannend joh! Je vraagt je toch af op zo’n moment of ze elkaar wel zullen krijgen (uhum).

Ik moet natuurlijk ook wel iets positiefs kunnen melden. De landschappen in Schotland zijn prachtig. En Patrick Dempsey kan acteren. Dat laatste is wat mij betreft een randvoorwaarde en voor een paar mooie landschappen zet je zo’n film ook niet aan, dan pak je wel een BBC-documentaire.

Volgens mij hebben de makers van deze film maar één doel voor ogen gehad: hoe kunnen we de droomman van iedere vrouw uit Grey’s Anatomy in zo’n rol manoeuvreren dat hij je beste vriendin lijkt en je typische vrouwendingen zou kunnen doen met hem. Om respectievelijk Joey en Chandler te citeren: “Suckfest!”, “Total chick-flick!”

Deel dit bericht
Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.