Dark matter (regie: Shi-Zheng Chen)

Beoordeling: 4 sterren

Soms zie je een film die in eerste instantie niet al te boeiend lijkt te worden. Dat is bij Dark Matter ook het geval. De openingscènes en eerste minuten kunnen ervoor zorgen dat je al snel de afstandsbediening weer pakt en de dvd afzet. Toch boeit de hoofdpersoon en zijn situatie aan de universiteit je, dat je blijft kijken en langzaam word je in de wereld aan de universiteit in Salt Lake City gezogen. De kritiek op de universitaire wereld, zoals je die ook in Onder professoren kunt lezen is in deze film veel explicieter. Het feit dat deze gebaseerd zijn op een waargebeurde geschiedenis maken het verhaal des te indringender.

Zowel de hoofdrolspeler, Ye Liu, als enkele grote Amerikaanse acteurs als Meryl Streep en Aidan Quinn spelen prachtrollen en de spanning tussen maar ook ín de personages dringt via het scherm door tot in je kijker. En toch; tijdens de film keek ik íéts te vaak op mijn horloge om te zien hoe lang de film al bezig was om er vijf sterren voor te geven. Waar dat door gekomen is? Ik zou het niet kunnen zeggen. De film is wellicht na het kijken indringender dan tijdens het kijken. De aanloop wat lang, maar de sprong die gewaagd wordt, blijft je bij en daarom schrijf ik nu waarschijnlijk zo lyrisch over Dark Matter terwijl ik bij het kijken mijn reserves had. Vier sterren is dan een mooie conclusie.

Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.