Topicc – 22 december 2011

Het nieuwe schooljaar is alweer meer dan een maand oud. Een maand waarin alweer hard is gewerkt aan de leerstof, aan profielwerkstukken, maar ook aan diverse buitenlesactiviteiten. Voor de Topic, ook zo’n activiteit, mocht ik opnieuw een column schrijven. En het mooie van een columnist is dat hij af en toe reclame kan maken voor iets wat hij belangrijk vindt.

Een andere buitenlesactiviteit is de Leerlingenraad. Sinds dit jaar ben ik naast Carolien Vissers hiervan begeleider geworden. De Leerlingenraad is actief bezig met allerhande zaken, van het plaatsen van tuinmeubels tot het meepraten over het nieuwe schoolgebouw. De Leerlingenraad heeft in het verleden een vergaderruimte gehad in de school en deze wil de huidige Leerlingenraad graag opnieuw.

Naast lokaal H27 (in de kelder) is de oude vergaderruimte die als opslag werd gebruikt, leeggehaald. Carolien Vissers en ikzelf konden in de laatste dagen van september gaan kijken wat we voor prachtbuit de Leerlingenraad had binnengehaald. We openden de deur en bukkend voor de erg lage deur traden we een ruimte binnen met de nodige achtergelaten spullen, spinnenwebben en volgeschreven muren. Plotseling voelde ik me onderdeel van het programma Bouwval gezocht en wilde ik vragen “Waar is Peter van der Vorst?”

Toch weet ik dat met de mensen die nu in de Leerlingenraad zitten de vergaderruimte er prachtig uit zal komen te zien. Vanuit die nieuwe uitvalsbasis kan de Leerlingenraad prachtig werk gaan doen in de school. En dan nu de echte reclame: mail naar leerlingenraad apenstaartje canisiuscollege.nl als je iets kwijt wilt aan de Leerlingenraad.

Nou, gelukt: een column met tien keer het woord Leerlingenraad erin!

Deel dit bericht
Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.