Beauty and the Beast (regie: Gary Trousdale & Kirk Wise)

Beoordeling: 4 sterren

In de film Beauty and the Beast volg je de avonturen van Belle, een vrolijke jonge vrouw die in het kasteel belandt van een prins die in een mysterieus beest is veranderd. Met de hulp van het betoverde personeel van het kasteel leert Belle al snel de belangrijkste les die er is: ware schoonheid zit van binnen.

Wat is er leuker dan op een willekeurige zaterdagavond een videoband (voor wie niet meer weet wat dat is: check Wikipedia) van Disney uit de kast pakken en je weer even helemaal kind voelen. Dat is wat Jessie en ik onlangs deden met Beauty and the Beast. Hoewel de kwaliteit van het beeld op een videoband niet echt briljant is, hebben we erg genoten van deze film. Beauty and the Beast is een echte Disney Classic: een sprookje vol aansprekende muziek, personages waar je je in kunt inleven en uiteraard een happy end.  Wat daarbij wel opvalt, is dat veel van deze films soortgelijke elementen hebben, zoals een grappige badscène, de slechterik die zichzelf dodelijk verwond (en niet door een ander wordt vermoord) en een duidelijke moraal. Toch winnen de plussen van de nostalgie het van de minnen van de  ‘deskundige’ benadering.

Getagd , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.