Jan F. de Zanger, Een gat in mijn plusfour

Beoordeling: 2 sterren

Toen ik dit dichtbundeltje van mijn schoonmoeder cadeau kreeg, was ik helemaal blij: ik ben een groot fan van Jan de Zanger, al sinds de brugklas. Ik wist niet dat hij poëzie schreef en bovendien was dit een onbekend bundeltje. Vol enthousiasme stortte ik me in het boekje en (u raadt het waarschijnlijk al) het viel me behoorlijk tegen.

Inhoudelijk hebben de gedichten van Jan de Zanger heel erg weinig te bieden: de onderwerpen spreken me niet aan en onder dat wat op papier staat ligt weinig diepers verborgen. In dit soort dichtbundels kan de vorm van de gedichten, het taalgebruik of de woordkeus nog soelaas bieden, maar ook die spreken me totaal niet aan. Ik ben blij dat Jan de Zanger jeugdboeken is gaan schrijven, want die heb ik met bijzonder veel plezier gelezen. Zijn poëzie heeft mij nog niet overtuigd.

Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen deze man één ster te geven, daarom twee.

Deel dit bericht
Getagd , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.