Eline Achterberg, “Zoete regen”

Beoordeling: 4 sterren

Zoete Regen vertelt het verhaal van het arme boerenmeisje Sena, die rond de tijd van de ontdekkingsreizen leeft. Sena ziet op tegen een leven als boerenvrouw en ze besluit haar toekomst te veranderen. Ze gaat op het kasteel werken waar ze veel nieuwe mensen leert kennen, waaronder kroonprins Yorath. Contact tussen hem en Sena is ten strengste verboden, maar al snel bloeit er iets op tussen de twee. Dan moet Sena een onmogelijke beslissing nemen. Haar leven zal nooit meer hetzelfde zijn, levend in een storm van ‘zoete regen’.*

Het debuut van de vijftienjarige Eline Achterberg is een mooi boek dat prima past in de traditie van Thea Beckman. Ook in dit boek, spelend in een wereld in het verleden en ergens ver weg, strijdt een vrijzinnige vrouw tegen onrecht. Achterberg voegt hier echter ook zoetsappige liefdesperikelen aan toe, die het boek tot een echt meidenboek maken.

Haar boek is een mooi debuut, maar vraagt ook nog om de nodige groei: vaak is Achterberg te expliciet en legt ze te veel uit. Er blijft weinig te raden over en voor een iets oudere lezer (14+) is de goede afloop te voorspelbaar. De kunst van het doseren blijkt moeilijk, maar de schrijfstijl en talent dat zichtbaar wordt in Zoete regen zorgen dat ik met het oog op de toekomst vier sterren kan geven.

Een laatste noot is er voor de uitgeverij: de opvallende en onnodige spelfouten die in deze uitgave zijn blijven zitten, zijn echt jammer!

Zoete regen is verkrijgbaar bij Boekscout Yo!
* Bron: Boekscout Yo!

Deel dit bericht
Getagd , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan / man van Jessie / blockchain & open badges / #podcast Pictio onderwijspodcast / docent Nederlands / #D66 / #4daagse / #MIEExpert

2 reacties op Eline Achterberg, “Zoete regen”

 1. gerda klijnstra zeggen:

  Graag wil ik in contact komen met Eline Achterberg ivm een literaire avond in Beuningen in september

  • Wim Pelgrim zeggen:

   Beste Gerda,
   Eline is een oud-leerling van mij waar ik geen contact meer mee heb. Ik kan je helaas niet verder helpen. Een berichtje via Facebook werkt waarschijnlijk het snelst.
   Met vriendelijke groet,
   Wim Pelgrim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.