Romeo & Juliet (regie: Baz Luhrmann)

Romeo & Juliet Beoordeling: 4 sterren

Leonardo DiCaprio en Claire Danes spelen Romeo en Juliet, het jeugdige gedoemde liefdeskoppel uit het verleden. Maar de plaats van handeling is verschoven naar het futuristische stadsdeel van Verona Beach.

Met Romeo en Juliet heeft Luhrmann een bijzondere bewerking van dit verhaal gemaakt. Het zorgt ervoor dat de tekst, die ik jaren geleden eens las, echt gaat leven en de papieren figuren echte mensen worden. De emotie wordt mooi overgebracht, mede door het goede spel. Toch word je nooit helemaal in het verhaal opgenomen: er blijft door de manier van filmen en het mooie maar ook niet-kloppende contrast tussen de taal en de beelden een zekere afstand tussen de film en de kijker. Dit is een soortgelijke afstand die ik altijd voel bij musicalfilms en dat vind ik jammer. Toch krijgt deze film van mij vier mooie sterren: een prachtige bewerking en een zeer vermakelijke film!

Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Één reactie op Romeo & Juliet (regie: Baz Luhrmann)

  1. Pingback: WimPelgrim.nl - [anoniem], "De burggravin van Vergi"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.