Up (regie: Pete Docter)

Up Beoordeling: 5 sterren

Een jonge Carl Fredrickson trouwt met een jong meisje genaamd Ellie. Beiden dromen van reizen naar een verloren land in Zuid-Amerika. 70 jaar later, Ellie is overleden, herinnert Carl zich de belofte die hij maakte voor haar. Dan wordt hij gedwongen om naar een bejaardentehuis te gaan, maar voordat zij hem kunnen meenemen, vliegen hij en zijn huis weg. Samen met Russel, een 8-jarige verstekeling op zijn huis, maakt hij de wonderlijkste avonturen mee.

Dreamworks en Pixar zijn al jaren in een afwisselende strijd verwikkeld als het gaat om met de computer geanimeerde films. Pixar is met Up op dit moment de overduidelijke winnaar van deze strijd. Waar Dreamworks met Shrek een fantastische film heeft gemaakt en verder een boel leuke films als Madagaskar, maakt Pixar aan de lopende band fantastische films. Finding Nemo was een hoogtepunt en Up is even zo briljant.

Allereerst heeft Up een leuk en origineel verhaal, dat wordt gecombineerd met een variatie aan menselijke emoties. Vervolgens is de manier van ‘monteren’ erg mooi, zoals de levensgeschiedenis van Carl die in enkele minuten de revue passeert, zonder afgeraffeld of gekunsteld over te komen. Tot slot zijn ook de graphics weer briljant. Ondanks de cartooneske personen zijn de meeste omgevingen, texturen en objecten levensecht. Fantastisch gedaan en een bezoek aan de bioscoop waard!

Deel dit bericht
Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.