Star Trek: First contact (regie: Jonathan Frakes)

Star Trek 8 - First Contact Beoordeling: 5 sterren

Het ruimteschip ‘Enterprise E’ patrouilleert aan de rand van ons sterrenstelsel, wanneer de bemanning een noodboodschap van het hoofdkwartier van de Starfleet ontvangt: de Borg, een uiterst oorlogszuchtig buitenaards volk, zijn de ruimte van de Federatie binnengedrongen en stevenen af op de aarde. Kapitein Picard negeert de instructies van zijn oversten, die hem het bevel geven neutraal te blijven en zet de achtervolging in op de vijandige vloot. Maar de gevreesde koningin van Borg, die Picard zes jaar geleden had gevangengenomen en diens geest en lichaam in beslag had genomen, weigert zich gewonnen te geven.*
Deze videoband (ja echt) heb ik al en kijk ik zo eens in de paar jaar weer eens. En nu Sci-fi Channel in augustus maandzender was bij ons kabelabonnement, heb ik ook weer wat van de tv-serie Star Trek: The next generation kunnen zien. En wat maakt Star Trek en zeker First contact nu zo leuk? Volgens mij hetzelfde wat Bouquetreeks of Baantjer of Goede tijden, slechte tijden zo leuk maakt. Je kunt met Star Trek even ontsnappen aan de realiteit, het bevat allerlei menselijke emoties, je weet dat het goed gaat aflopen en het is spannend als je de wetten van de geschapen wereld maar accepteert. Eigenlijk is Star Trek een soap voor nerdy mannen.
Wat maakt Star Trek: First contact nu vijf sterren waard? Dat is ten eerste het goede verhaal, waarin de spanningsbogen prima uitgebalanceerd worden opgebouwd. Daarnaast zijn de graphics, kostuums en schmink perfect. Zeker op videoband passen de computergraphics uit 1996 perfect bij de kwaliteit van de rest van de film. Bovendien bevat het verhaal zo veel verschillende ingrediënten, dat er voor iedereen wel een aangename verhaallijn of scène in te ontdekken valt, zelfs als je niet van Star Trek houdt. Een aanrader voor iedereen (dus niet alleen voor nerdy mannen)!

*Bron: Bol.com

Deel dit bericht