Tim Krabbé, Het gouden ei

Het gouden ei Beoordeling: 5 sterren

Als de vriendin van Rex spoorloos verdwijnt bij een tankstation in Frankrijk, heeft hij er alles voor over om erachter te komen wat er met haar is gebeurd. Jaren gaan voorbij als hij de mogelijkheid krijgt om achter de waarheid te komen. De lezer krijgt ondertussen ook een beeld van de dader voorgeschoteld.

Het gouden ei is een zeer spannend boek. Krabbé verstaat de kunst om precies voldoende informatie te geven en de emoties van de hoofdpersoon levensecht over te brengen. Met een eigen, bondige stijl, brengt Krabbé een hele wereld over. Hoewel hij werd en wordt verguisd door sommige critici, is hij wat mij betreft een echte aanrader, Het gouden ei voorop!

Deel dit bericht
Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Één reactie op Tim Krabbé, Het gouden ei

  1. Pingback: WimPelgrim.nl - Tim Krabbé, "Vertraging"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.