Abel J. Herzberg, “De memoires van koning Herodes”

Beoordeling: 1 ster

In zijn roman heeft Abel J. Herzberg geprobeerd de verloren gegane memoires van Herodes te doen herleven, niet zozeer als een verweerschrift voor tijdgenoten, maar als een voor het nageslacht bedoelde autobiografie. Herodes, oud en ziek, dicteert aan zijn trouwe secretaris Nicolaüs uit Damascus. Niet alles wat hij beleefd heeft, komt erin voor. Omgekeerd bevat het verhaal tal van bijzonderheden die in geen enkele historische bron te vinden zijn.*

Dit boek bevat te veel geschiedenis, boeit totaal niet, interesseert me niet en ik heb het na 11 bladzijdes weggelegd. Niet lezen. Nooit lezen!

*Gebaseerd op de flaptekst van De memoires van koning Herodes

Deel dit bericht
Getagd , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Één reactie op Abel J. Herzberg, “De memoires van koning Herodes”

  1. jacques zeggen:

    Jammer .Zelf heb ik het boek in 1974 voor het eerst gelezen en u opnieuw te hand genomen. Blijf prettig en boeiend om te lezen. Herodes wordt op een totaal andere manier tot leven geroepen dan gebruikelijk.
    de opkomst van rome en waar het voor staat, het krampachtig blijven vasthouden aan verouderde goddienstrituelen door de toenmalige joden en de worsteling van Herodes om het nieuwe-Rome- te omhelzen en tegelijkertijd de onafhankelijkheid van zijn land te bewaren, prima beschreven.
    Veel overeenkomsten met het nu, zonder dat het al teveel naar voren komt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.